Новини

Над 100 събития в рамките на една музейна Нощ

“Нощ на музеите и галериите – Пловдив” ще се проведе на 21 септември 2012

Осмата „Нощ на музеите и галериите – Пловдив” ще се проведе в петък на 21 септември 2012. Програмата е разделена на три части: “Музеи и галерии”, “Култура и клуб” и “Град и публични пространства” и в нея ще участват над 50 музеи, галерии, арт пространства, клубове, книжарници, културни институти, ателиета, концертни и театрални зали, исторически и археологически паметници и др., които ще превърнат града в една голяма арт сцена.

За осем години “Нощ на музеите и галериите – Пловдив” беше посетена от 160 000 човека и се наложи като емблематично за страната ни културно събитие с широка културна програма, млада аудитория, положителен заряд и организация.

Тази година по време на Нощта в програмата “Музеи и галерии” ще се представят 23 частни и регионални музеи и галерии със своите специално продуцирани за фестивала изложби и постоянни експозиции. В програма “Култура и клуб” ще участват 18 проекта на културни институти, книжарници, неформални арт пространства и клубове, а платформата “Град и публични пространства” ще представи кулминацията на фестивала “Ритуали на обичайното” с курирани от Вера Млечевска 10 международни проекта, които обхващат целия град. И трите програми са отворени в петъчния ден от 19:00 до 01:00 часа през нощта.

Екипът на блога на “Нощ на музеите и галериите – Пловдив” - night.bg/blog – ежедневно ще се публикуват статии за програмата, участниците, интервюта с артистите, приятелите на фестивала, снимки, както и важна информация за гостите на града.

Посетителите, могат да се запознаят с програмата след средата на август на www.night.bg, както и чрез специална карта и книжка-гид, които ще бъдат разпространявани безплатно в Пловдив и София от началото на септември.

Осмата “Нощ на музеите и галериите – Пловдив” има нова визия и лого, разработени от студио Пункт на базата на осмицата „8“ като „О“ в Нощ и Пловдив и звукът „eight“ в „night“.

Базов организатор на събитието е фондация “Отворени изкуства”, съорганизатор Община Пловдив.

Партньори на събитието са: фондация “Америка за България”, VIVACOM Фонд и EVN България, Национален Фонд Култура.

Можете да ни откриете на:
night.bg/blog
facebook.com/museum.night.plovdiv/

за повече подробности:

ФОНДАЦИЯ ОТВОРЕНИ ИЗКУСТВА
ул. Отец Паисий 36, Пловдив 4000, България
skype: open.arts.foundation, www.openarts.info
www.facebook.com/open.arts

Милена Димитрова /връзки с общeствеността/
0898 575 401 / pr@openarts.info

Станислава Груева / координатор /
0885 78 73 06 / info@openarts.info

На 21 септември за осми път РЕМ – Пловдив ще участва в Нощта на музеите и галериите с три нови изложби:
"Дългото платно на живота";
"Български възрожденски къщи";
"Изкуството като слово – словото като изкуство".
Музеят ще посреща посетителите в Нощта от 19:00 часа на 21 септември до 01:00 часа на 22 септември.
Заповядайте отново при нас!