Новини

30 април - 10 май 2012 г.
Изложбата представя бижута и сувенири от филц.
„Идеята е, че всеки има нужда от творческо занимание в живота си". Авторката е една, но пътят до изложбата изминават двете Манолови – майка и дъщеря. Емилия (майката) започва да се занимава първа с филц, защото това е доста трудоемка дейност, изискваща търпение.
Когато започнахме да правим бижута решихме, че искаме да са различни и качествени. Това са двете основни неща, на които заложихме. За тази цел поръчваме всичките продукти, които използваме от чужбина, предимно Америка и Англия. Отвсякъде сме заобиколени от китайските изработки, а ние търсим нещо различно, носещо частица от душата и любовта на майсторката”.
Материалите за филц също се поръчват от чужбина, заради по-доброто качество,трайност и свежи цветове. Залага се на естествените материали, както в изработката на бижута, така и при филца, пластмасовите мъниста са по-скоро изключение, като добавка.
Така в работа и творчески търсения се стигна до създаването на Bialamaca – малка семейна работилница за бижута и филцови произведения.
В тази изложба ще видите и неща от керамиката на група АРТ.Е!, а „главните виновни лица” за сформирането ù са Иан Събчев и Стойко Ангелов.
Групата е от приятели, които са отворени за нови хора с позитивно настроение и добра енергия. Усмихнати, свободомислещи и най-вече освободени от оковите на академичните канони, АРТ.Е ще приеме всеки, който би желал да се откъсне поне за час от натовареното ежедневие.Имат натрупан опит и добри резултати, свързани с вече реализирани проекти. Нещата, които правят са ръчно изработени: пластики, плочки за декорация, всичко, което носи радост и красота. В последно време АРТ.Е! се занимава предимно с РАКУ керамика. Работят с много интериорни дизайнери, галеристи и хора на изкуството.