Новини

Тази година инициативата „Нощ на музеите“ ще се проведе на 3 юли 2021 г. (събота). Регионален етнографски музей – Пловдив ще бъде отворен за посетители и след работно време.
.
От 18:30 ч. до 23:00 ч. входът в музея ще е свободен.

Ето и нашата програма:

18:30 ч. – 19:30 ч.
Клавирен рецитал на проф. Ромео Смилков по авторски произведения на проф. Николай Стойков. Концертът е по случай 85 години от рождението на видния български композитор.

19:30 ч. – 23:00 ч.
Ще може да разгледате:

- Нашата богата постоянна експозиция, представяща традиционната култура на Тракия, Родопите и Средногорието от периода на Възраждането – занаяти, селско стопанство, животновъдство, накити, носии, градска мода, интериори от различни къщи, музикални инструменти и още много.

- „Техниката у дома през първата половина на ХХ век“ – изложба на Национален политехнически музей, която ще ви запознае с разнообразни кухненски уреди и приспособления за поддържане на добър външен вид, използвани през 30те години на ХХ век, а също така и с техниката, която е служила за организиране на домашните забави и приятното прекарване на свободното време.

- „Пътуване из България – пейзажи“ – изложба на Александър Христев – французин с български корени, който изобразява на своите картини най-скъпите си детски спомени от летата, прекарани в България, представящи пейзажи, архитектура и бит.


При посещение на музея се спазват всички противоепидемични мерки.

Очакваме ви!