Новини

РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ
представя изложба към Форум на Балканската карикатура в рамките на
осмото издание на Фестивала на усмивките

ФОРУМ НА БАЛКАНСКАТА КАРИКАТУРА


За първи път от 26 до 29 май, в Етнографския музей в Пловдив, в рамките на осмото издание на Фестивала на усмивките ще бъде проведен Форум на Балканската карикатура с участието на карикатуристи от пет балкански страни. По време на Форума ще бъде отрита изложба „Големите майстори на балканската карикатура”, която ще представи творби на автори на рисувания хумор от всички балкански държави. Откриването ще се състои на 27.05.2017 г. от 17:00 ч. в пространството на музея, а за приятното настроение ще допринесът турските национални напитки любезно осигурени от нашите партньори Геслин ООД.

По същото време от 25 май до 11 юни 2017 г., в Градската художествена галерия, на улица „Княз Александър I” № 15, ще бъде експонирана изложба „Големите майстори на турската карикатура”, в която ще бъдат представени турските майстори на рисувания хумор от 60-те години на миналия век до наши дни, за която специално ни гостуват осем популярни турски карикатуристи.

Организатор на събитието е Фондация „Имеон-Балкани” в партньорство с Дружеството на турските карикатуристи, Европейската федерация на карикатуристите FECO, Съюза на българските художници и Община Пловдив.

Заповядайте!