Новини

Изложба към международно биенале "Майстори на карикатурата 2015. Овце и вълци" гостува в Нишки културен център


На 23 август 2016 г. по покана на Сдружение за изящни изкуства ЛУНА, Регионален етнографски музей – Пловдив представи изложбата „Овце и вълци“ от Осмото международно биенале „Майстори на карикатурата“ 2015 г. в галерията на Нишки Културен Център в Сърбия.

Всяка нечетна година Регионален етнографски музей – Пловдив заедно със Сдружение на карикатуристите в Пловдив организира международно биенале под надслов „Майстори на карикатурата“, на което се избират петима карикатуристи, които биват удостоени с едноименното почетно звание. Изложбата „Овце и вълци“ представя избрани карикатури от 116 автори от всички континенти, които са участвали в миналогодишното издание на биеналето.

На откриването на изложбата присъства генералният консул на Република България в Ниш, г-н Едвин Сугарев. Сред официалните лица бяха и г-н Драган Стоядинович главен уредник на Нишкия културен център, г-жа Верица Раденкович от галерията на НКЦ и г-жа Йелена Вранич, която спомогна за осъществяването на тази изложба.

Изложбата „Овце и вълци“ беше открита от нишкия карикатурист Саша Димитриевич, който е „Майстор на карикатурата“ още от второто издание на Биеналето. Официалното откриване събра ценители на карикатурното изкуство и известни автори, сред които беше и Александър Блатник.

„Майстори на карикатурата. Овце и вълци“ ще бъде изложена в галерията на Нишки културен център до 9 септември 2016 г.