Новини

РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ
представя

„ДВЕ В ЕДНО“
юбилейна изложба на Георги Терзиев

През месец юни 1996 г. пловдивският художник Георги Терзиев прави първата си самостоятелна изложба, която е представена в Регионален етнографски музей – Пловдив. Оттогава са минали близо 20 години, през които авторът не спира да твори и да радва духовете на пловдивската публика с великолепни акварели и икони. Георги Терзиев рисува с характерен стил и прецизна акварелна техника. Иконите му са издържани по източно-православния канон.

Днес Регионален етнографски музей – Пловдив отваря врати, за да Ви представи новата изложба на Георги Терзиев. Това е поредната му двадесет и трета самостоятелна изложба, която е всъщност и юбилейна по повод навършване на 50 години. Изложбата носи заглавието „Две в едно“, защото представя двете стихии на художника: акварела и иконописта. По негови думи иконата го е научила на труд, дисциплина, перфекционизъм и много други морално волеви и естетически добродетели, а чрез акварела се освобождава и пътува към най-дълбоките пластове на душевността си.

Всички акварели, които ще видите на юбилейната изложба, се излагат за пръв път пред публика, а иконите са в съчетания с оригинални дървени пластики, с иконописни сцени и образи.

Изложбата ще продължи от 24 ноември до 9 декември 2015 г.

Официалното откриване е от 17:30 ч на 24 ноември 2015 г. в Регионален етнографски музей – Пловдив, ул. „Д-р Стоян Чомаков“ №2.

Заповядайте!