Новини

От дълбока древност виното се е смятало за дар от боговете и въплъщение на жизнената сила. По време на религиозните церемонии то символизирало кръвта и било знак за божествено влияние. Новополучената напитка подобрявала настроението, увеличавала силата и водела до приятно опиянение.
Дори през каменната ера хората приготвяли упойващи напитки, като за целта използвали сока от различни плодове. С течение на времето установили, че най-добрите и най-вкусни напитки се получавали от гроздовия сок.
Затова ние комбинирахме „магическото” влияние на гроздето и смехът в едно произведение наречено „Виното и баба подмладява, виното и дядо разиграва”, което ще даде старт на фестивала „Дефиле на младото вино”, организирано с помощта на Община Пловдив, „Съвет по туризъм – Пловдив”, ОИ „Старинен Пловдив”, НЛВК, „Европейски рицарски орден на виното” и Асоциация на българските винари.
Наградените ще бъдат избрани чрез допитване до публиката на Феста. Всички участници ще получат грамоти, а призьорите – бутилки от най-доброто, селектирано вино.
Кодова дума – присъствие, дрес код – добро настроение ...
И не забравяйте – „Виното е доказателството, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи!...”